Producten

EEI PELLETS MATIC

160kW - 220kW - 300kW

Automatische boiler voor veeleisende gebruikers

Het apparaat is bekroond met een ECODESIGN-certificaat en beschikt over energielabel A+, energie-efficiëntie en emissienormen volgens Richtlijn 2009/125/EG van 21 oktober 2009 en de VERORDENING (EU) 2015/1189 VAN DE COMMISSIE.

A1 Pellets      A2 Pellets       B Pellets  

AUTOMATISCHE WERKING EN REINIGING


Het bedienen van een pelletketel kan nog handiger zijn. Geautomatiseerde ketelbedieningsprocessen beperken de handmatige handelingen tot een minimum. Naast de functies die beschikbaar zijn in het EEI PELLETS-model, omvat de MATIC-versie pneumatische reiniging van de warmtewisselaar en automatische asverwijdering uit de aslade.

LAAG PELLET- EN ENERGIEVERBRUIK


Aandacht voor het grootste gemak gecombineerd met een laag pellet- en energieverbruik. De energie-efficiëntie wordt geverifieerd aan de hand van de testresultaten van het geaccrediteerde onderzoekslaboratorium. De hoogste prestaties worden bereikt door optimaal gebruik van alle verwarmingsoppervlakken, inclusief warmteterugwinning uit de as. De ketel is thermisch geïsoleerd en de verbranding wordt geregeld door een eigen OMS PRO-besturingssysteem, ondersteund door een zuurstofsensor om de optimale verbrandings- en werkingsparameters van de ketel in te stellen.

DUURZAAMHEID


Our boilers guarantee failure-free operation for many years. High quality steel and the highest quality components. All our boilers are individually tested for durability at min. 6 bar - a feature hardly ever found elsewhere.

ZELFREINIGENDE BRANDER


Innovatieve roterende PLATINUM BIO SPIN-brander garandeert een onderhoudsvrije verbranding van houtpellets van klasse A1, A2 en B. De gebruikte technologie maakt het mogelijk om pellets tot 50% goedkoper aan te schaffen dan beschikbaar voor eigenaren van andere ketels (meestal duurdere klasse A1-pellets).

  • Small farm
  • Large farm
  • Multi-family house
  • Industrial and public buildings

Testen en certificaten


Onze ketels worden getest door een geaccrediteerde testfaciliteit - lid van de International Association of Accreditation.


De testresultaten bevestigen dat onze hoogwaardige producten veilig zijn en voldoen aan de emissie-eisen die in 2020 in Polen worden ingevoerd


Alle keteltypes ondergaan meer dan 20 verschillende tests, waaronder:


Keteldruktest bij 6 bar
Energie-efficiëntie- en emissietests bij 10%, 11% en 13% brandstofoxygenatie
Energieverbruikstest in werking en stand-bymodus
Operationele test in een gesloten systeem zonder aanvullende veiligheidsvoorzieningen

Onze ketels zijn opgenomen in de lijst met apparaten die in veel EU-landen voor subsidie ​​in aanmerking komen.

JARENLANGE PROBLEEMLOZE WERKING


De kwaliteit van de gebruikte materialen garandeert jarenlang gebruik met het hoogste rendement. Elk afzonderlijk onderdeel wordt zorgvuldig geselecteerd door de ontwerpafdeling van KOSTRZEWA. De meeste ketelonderdelen worden vervaardigd door KOSTRZEWA. De reinigingssystemen en de asafscheider (as van andere pelletkwaliteiten dan A1 kan meer residu bevatten) garanderen een probleemloze werking.

COMPLETE WARMTEOPLOSSING


Zelfs de beste ketel is niet genoeg. Wij bieden complete oplossingen voor stookruimtes en verwarmingssystemen. We bieden geavanceerde oplossingen, waaronder pelletopslag, pneumatische brandstoftoevoer, cascadeautomatisering, weersafhankelijke regeling van het CV-systeem, regeling van warm water en buffertank, retourbeveiliging, brandstof- en assensoren, regeling van warmtepompen, zonnepanelen en gasboilers.

OMS PRO (OPERATING MONITORING SYSTEM)


Een bewakings- en besturingssysteem op afstand ontwikkeld door KOSTRZEWA voor grote pelletketelruimtes. Het besturingssysteem van een ketel en zijn werking voldoen vaak niet aan alle eisen van de eigenaar of exploitant van het ketelhuis. We hebben OMS PRO ontwikkeld om extra functies te bieden: bewaking op afstand van de parameters van de ketelruimte, bewaking van het cascadesysteem van de ketel, regeling van de hulpwarmtebron, regeling van het brandstofopslag- en toevoersysteem, bewaking van nood- en reservecondities en vele andere functies. OMS PRO maakt ook realtime monitoring door onze serviceafdeling mogelijk met toegang op afstand en technische ondersteuning

KOSTRZEWA EEI PELLETS MATIC IN DE STOOKRUIMTE


Bekijk een videopresentatie van EEI Pellets Matic in de stookruimte met:

installatiemethoden voor ketels, methoden voor het stoken van ketels en ontwerp en werking van het vacuümpelletssysteem.

PELLET-OPSLAGHOPPERS


Als tussenopslag worden gegalvaniseerde en machinaal vervaardigde pelletopslagbunkers gebruikt.

De voorraadtrechters kunnen handmatig worden bijgevuld of automatisch vanuit een andere winkel met behulp van het Pellets Vacuum-systeem.

De beschikbare voorraadtrechtercapaciteiten maken het mogelijk om de ketel overal in de stookruimte te plaatsen en de bedrijfstijd van de ketel te verlengen zonder handmatig bijvullen. Optionele voorraadtrechters met een inhoud van 295 l tot 1540 l (ca. 1 ton pellets) zijn verkrijgbaar.

PELLET


Pellet is verwerkt afvalhout dat onder hoge druk is samengeperst zonder gebruik van bindmiddelen.


PELLETKLASSEN VOLGENS PN-EN ISO 17225-2:2014-07:

A1 - asgehalte ≤0,7% Premium kwaliteitsproduct

A2 - asgehalte ≤1,2%

B - asgehalte ≤2%


PELLET - milieuvriendelijke, energieke schone brandstof!

INVESTERINGEN


Bent u van plan een nieuwe te plaatsen of wijzigingen aan te brengen in de bestaande stookruimte? Wij bieden uitgebreid advies en ondersteuning in elke investeringsfase. Wij kunnen u helpen bij het ontwikkelen van een conceptontwerp, ondersteunen de ontwerper en kiezen voor automaten, brandstoftoevoer en brandstofopslagsystemen.

We presenteren de werkelijke investeringskosten en de schatting van de basiskosten. Elke stookruimte uitgerust met onze ketel wordt gedekt door onze technische ondersteuning, inclusief technische ondersteuning.